MINIMUS is de handelsnaam van de maquettes en modellen die zaakvoerder Hugo Vandekeere op de markt bracht. Minimus werkte in opdracht van klanten uit diverse diciplines; presentatie van architectuur voor architecten, bouwheren, projectontwikkelaars en immobiliën, maar ook voor musea, industrie, de kunstwereld, allerlei visualisaties en taktiele modellen (tastmodellen) voor blinden en slechtzienden.

Dat betekent in praktijk presentatiemaquettes - massamodellen en volumestudies -interieurmaquettes - studiemodellen - wedstrijdmodellen - museale modellen - bronsmaquettes - industriële modellen -historische reconstructies, enz...

Het professioneel vervaardigen van maquettes begon in 1975, na de schooltijd van (Bachelor in de) Binnenhuisarchitectuur aan het Hoger Sint-Lucas Gent. Daarna volgden nog nascholing in architectuurfotografie, ontwerppaketten voor 2D en 3D, diverse computertoepassingen ...

Minimus heeft door de jaren heen, een niet te onderschatten parcours van traditionele technieken afgelegd. Anderzijds hebben we nieuwe evoluties van meet af aan toegepast, tot en met Lasersnijden, 3D-printen (SLA, SLS, FDM, DLP, Wax, Objet..). Maar ook vacuümvorming, etching, foliecutting, sublimatieprinting, flocking....etc.

Een greep uit de resultaten zijn te zien op de portfolio pagina's van deze website.

Álles wat je te zien krijgt werd door Minimus gemaakt (met uitzondering van personen-figuurtjes en gekleurde wagens op HO). Dus ook álle bomen en groen, bestrating, ondersokkel, verlichting, sturing electronica, etc... De maquettes van Minimus zijn geen collage van -op maat- gemaakte spullen uit 'speciale' winkels.

Minimus werkte steeds kleinschalig én op maat van de klant. Van vele maquettes werden foto's gemaakt. Na 45 jaar hebben we een prentenkabinet opgebouwd met duizenden foto's.
We gaan er prat op dat we tot nu toe nooit een klacht ontvangen hebben over de geleverde kwaliteit, ...creativiteit, originaliteit.

Geen enkele.

Vanaf februari 2020 zijn alle activiteiten gestopt wegens pensionering.
We bedanken onze klanten van de afgelopen 35 jaar.